Het Taalhuis geeft Nederlandse taalles aan vrouwen.

Op maandag- en woensdagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur.                                                                                                      

Op basis van het intakegesprek bepaalt Het Taalhuis in welke groep de cursist geplaatst wordt.

Als er plaats is in de groepen kunnen cursisten gedurende het lesjaar instromen. Het Taalhuis wijst haar cursisten er wel op dat het aan te raden is om twee keer per week de lessen te volgen, zo mogelijk vanaf de start in september. Maar dit blijft een verantwoordelijkheid van de cursist zelf.


  

De groepen


Het Taalhuis hanteert zes lesniveaus: van les aan vrouwen die niet of nauwelijks Nederlands spreken tot en met les op niveau B2.

Er wordt gewerkt met kleine klassen met, afhankelijk van het niveau, maximaal 8 tot 15 cursisten.

De meeste lessen worden gegeven door twee vrijwilligers, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.

  

De lessen


De vrijwilligers die les geven ondersteunen de groep door uitleg te geven, te oefenen met cursisten, door het beantwoorden van vragen en het nakijken van opdrachten. Er wordt geoefend in lezen, luisteren, spreken en schrijven.

De vrijwilligers stimuleren, motiveren en zorgen voor een gezellige sfeer in de groep. Sommige vrijwilligers bij Het Taalhuis hebben ervaring in het onderwijs. Alle vrijwilligers die les geven, beschikken over een goede kennis van de Nederlandse taal.

 

De vrijwilligers bepalen op basis van hun groep de lesinhoud en het lestempo, maar streven er naar het door hun gebruikte NT2-cursusboek af te ronden.

 

                                                                                                             Het Taalhuis hanteert geen officiële examens voor de taallessen en geeft geen diploma's uit. Tussentijds worden wel toetsen gegeven om te kijken of de lesstof goed is begrepen.

Het Taalhuis biedt geen specifieke opleiding voor het Inburgeringsexamen of Staatsexamen. In de 2 hoogste groepen - B1 en B2 - bereiden sommige cursisten zich zelfstandig voor op het Staatsexamen NT2 Programma 1 of 2. Het Taalhuis biedt daarbij ondersteuning.


Kosten

& reglementen

Kinderoppas

van 6 maanden tot 4 jaar

Handige websites

om thuis te oefenen

Intake


De eerste stap naar het leren van Nederlands is het plannen van een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de gegevens van de cursist  allemaal ingevoerd en vertelt de intake coördinator hoe het bij Het Taalhuis in zijn werk gaat. Ook wordt bekeken op welk niveau de cursist het beste kan beginnen.Voor iedere cursist is een WA (wettelijke aansprakelijkheids) verzekering verplicht.


Bij Het Taalhuis voel je je thuis!


Copyright © All rights reserved