Vacature Fietsdocent


FIETSDOCENT, IETS VOOR JOU?


Als je iemand vraagt: “Wat is typisch Nederlands?” dan zullen veel mensen “fietsen” als eerste noemen. Geboren en getogen Nederlanders leren zo gemiddeld rond hun derde jaar fietsen. Eerst met zijwieltjes en papa of mama die beschermend het zadel vasthoudt. Snel daarna kun je het helemaal “zelluf”. Soms met vallen en opstaan maar zelfstandig kunnen fietsen is een heel gewoon iets en geeft natuurlijk een bepaalde vorm van vrijheid.

 

Het is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor mensen die nieuw zijn in Nederland. Maar ook mensen die door omstandigheden bijvoorbeeld wat angstig zijn geworden vinden hun weg naar Het Taalhuis. Onze enthousiaste vrijwilligers leren mensen eerst “flappen”. Dat is lopen op de fiets, zonder te trappen. Allereerst om evenwicht leren te bewaren. Dit gaat vaak met veel hilariteit gepaard. Toch wordt het serieus aangepakt. Er zijn allerlei maten fietsen beschikbaar, zodat de leerling-fietsers goed met hun voeten aan de grond kunnen. Daarna gaat het meestal snel en kunnen ze zelfstandig rondjes fietsen. 

 

Op het terrein van Het Taalhuis aan de Bovendonk 111 te Roosendaal worden elke dinsdag-  en woensdagochtend van half 10 tot half 12 lessen gegeven aan mannen en vrouwen. Als de mensen kunnen fietsen, worden uiteraard ook de verkeersregels uitgelegd en in de praktijk geoefend. Dit allemaal zodat de mensen veilig en zeker de openbare weg op kunnen. Dit vrijwilligerswerk geeft onnoemelijk veel tevredenheid.

 

Wij zijn op zoek naar nieuwe fietsdocenten (m/v). Er staan altijd meerdere docenten op een groep dus je mag gerust eens een dagje verzuimen. Je hoeft niet mee te hollen (zoals vroeger met je kind ;-)) De schoolvakanties zijn vrij, je bent lekker buiten bezig en het vereist geen zware inspanning. Er wordt veel gelachen en er heerst een collegiale sfeer.


Wat je mag verwachten:

  • een korte cursus waarin je leert hoe je de lesmethode moet toepassen
  • je leert nieuwe mensen kennen en werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers
  • je hoeft niet heel erg sportief te zijn, je bent hoofdzakelijk staand, lopend en fietsend bezig. Soms moet je een klein stukje mee rennen, maar dat hoeft niet heel hard


Wat wij verwachten:

  • dat je minimaal 1 dagdeel per week aanwezig kunt zijn, voor minimaal 1 fietslesjaar. We hebben op dit moment vooral extra vrijwilligers nodig op dinsdagochtend.
  • dat je affiniteit hebt met nieuwe Nederlanders
  • dat je zelf de verkeersregels kent en volgt
  • dat je beschikt over geduld, positiviteit, empathie en humor
  • dat je het leuk vindt om in ons enthousiaste team mee te draaien


Mocht je geïnteresseerd zijn om je medemensen te leren fietsen; heb je nog vragen, wil je meekijken of je gelijk aanmelden stuur dan een mailtje naar fietsles@hettaalhuisroosendaal.nl Wij verwelkomen je graag!


Tot ziens in Cultuurhuis De Bovendonk!


Vacature Coordinator/receptionist


voor maandag- en/of woensdagochtend

De meeste vrijwilligers geven les, maar daarnaast zoeken we vrijwilligers die meehelpen om te zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Je kunt deze leuke functie 1 of 2 ochtenden per week uitvoeren. Als receptionist heb je contact met zowel (toekomstige) cursisten als docenten en het bestuur van Het Taalhuis en doe je licht administratief werk.

Je hebt een bureau in ons kantoor en werkt zelfstandig, maar je hebt wel fijn contact met je Taalhuis collega's. Het werk is afwisselend en er is ruimte voor eigen initiatief. Het is mogelijk om in de toekomst meer taken te gaan uitvoeren, maar dit hoeft niet.

De vrijwilligers van Het Taalhuis zullen je een warm welkom geven.


Meld je aan via info@hettaalhuisroosendaal.nl. We zitten aan de Bovendonk 111. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je kunt ook eerst een ochtend meedraaien om te kijken of het wat voor je is. Je bent van harte welkom.

 

Tot ziens bij Het Taalhuis.


Vacature Kinderoppas


Het Taalhuis Roosendaal is op zoek naar lieve dames die kinderen van onze cursisten op willen vangen in de speelkamer.

 

Dames van allerlei nationaliteiten volgen Nederlandse les in Het Taalhuis te Roosendaal. Er worden ook fietslessen gegeven. Kinderen van een half jaar tot en met drie jaar worden door ons opgevangen in de speelkamer, zodat de moeders lessen kunnen volgen. De opvang is beschikbaar op de woensdagen van 09:15 tot en met 11:45 uur in Cultuurhuis Bovendonk aan de Bovendonk 111 te Roosendaal.

 

In de speelkamer is voldoende ruimte en speelgoed aanwezig om de kinderen gezellig bezig te houden. Als het weer meezit gaan ze lekker naar buiten en soms bezoeken ze de mensen die dagbesteding krijgen bij Helios (in hetzelfde gebouw). De moeders worden benaderd als een kind verschoond dient te worden, dit doen de leidsters dus niet zelf.

 

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en daarna te beslissen of dit iets voor jou is. Neem daarvoor contact op met het taalhuis. Meld je aan via info@hettaalhuisroosendaal.nl of kom bij ons langs op maandag of woensdagochtend.


Tot ziens bij Het Taalhuis!Bij Het Taalhuis voel je je thuis!


Copyright © All rights reserved