Vacature Fietsdocent


Fietsles geven is leuk en dankbaar werk. Met een groepje docenten neem je een aantal fietscursisten onder je hoede en samen geef je les op maat. Je bent meestal lekker buiten bezig, bij slecht weer gaan we naar binnen om theorieles te geven.

We gebruiken de leermethode van de Fietsersbond, de cursisten beginnen op een loopfiets en werken stapje voor stapje toe naar het echt wegfietsen. Zodra het fietsniveau voldoende is en er al een basiskennis aanwezig is van het verkeer, gaan we met de cursisten oefenen met fietsen in de wijk en op de weg.

Naast het onderwijzen van het technisch fietsen is er ook volop ruimte voor persoonlijk contact, je ontmoet mensen met allerlei verschillende nationaliteiten. We geven nu alleen nog les aan vrouwen, maar vanaf september gaan we ook fietsles geven aan inburgeraars. We starten dan op dinsdag- en donderdagochtend een gemengde groep, mannelijke fietsdocenten zijn daarom zeker welkom!


Wat je mag verwachten:

  • een korte cursus waarin je leert hoe je de lesmethode moet toepassen
  • je leert nieuwe mensen kennen en werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers
  • je hoeft niet heel erg sportief te zijn, je bent hoofdzakelijk staand, lopend en fietsend bezig. Soms moet je een klein stukje mee rennen, maar dat hoeft niet heel hard


Wat wij verwachten:

  • dat je minimaal 1 dagdeel per week aanwezig kunt zijn, voor minimaal 1 fietslesjaar. Het gaat om de dinsdag- en/of donderdagochtend. Komt een woensdagochtend beter uit; dan is dit bespreekbaar.
  • dat je affiniteit hebt met nieuwe Nederlanders
  • dat je zelf de verkeersregels kent en volgt
  • dat je beschikt over geduld, positiviteit, empathie en humor
  • dat je het leuk vindt om in ons enthousiaste team mee te draaien


Heb je nog vragen, wil je meekijken of je gelijk aanmelden: mail of bel ons. De contact gegevens staan onderaan de pagina.


Vacature Taaldocent


De vrijwilliger geeft op maandag of woensdag taalles van 9.30 uur tot 11.30 uur. 

Er zijn 6 lesgroepen van ieder maximaal 10 cursisten, van niveau "niet of nauwelijks Nederlands spreken" tot en met niveau B2. Wij werken met officiele NT2-taalmethodes.

Per lesochtend zijn er 2 docenten voor een groep ingepland en zij geven samen, in goed overleg, les. Dit betekent ook dat er altijd ruimte is voor een tussentijdse vakantie of andere afspraak.
De vrijwilliger krijgt ondersteuning bij het lesgeven van de diverse collega’s en tijdens de werkoverleggen.


Natuurlijk is een goede beheersing van het Nederlands noodzakelijk, maar plezier hebben in het overbrengen van kennis aan een internationaal gezelschap van vrouwen is het allerbelangrijkst.

Je krijgt te maken met dames van over de hele wereld. Sommigen wonen hier al langer en hebben ooit wat Nederlands geleerd, maar het merendeel van de vrouwen woont hier vanwege de liefde en wil vanwege werk of kinderen serieus deel uitmaken van de Nederlandse maatschappij. Daarvoor is taalles volgen een noodzakelijke stap. En een stap die doorzettingsvermogen vraagt, want het is lastig om een taal goed te leren.


Ben je enthousiast en wil je eens kijken hoe het in de praktijk gaat? Maak dan een afspraak om vrijblijvend te komen kijken en maak een lesochtend (of twee, of drie...) mee. Zie de ontwikkelingen die onze cursisten maken gedurende de jaren dat zij bij ons les krijgen. Dan merk je al snel dat dit geweldig vrijwilligerswerk is!

Vacature vrijwilliger speelkamer

Om taal- en fietslessen voor onze cursisten mogelijk te maken, is opvang van kleine kinderen een noodzaak. Vaak beschikken ze nog niet over een netwerk om zelf opvang te regelen.

In het Cultuurhuis hebben we een lokaal dat is ingericht als speelkamer.

Kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar zijn welkom, op de afgesproken dag(en).

De vrijwilligers van de speelkamer spelen met de kinderen, gaan soms een klein stukje wandelen met de kleintjes, leggen ze te slapen indien nodig en zorgen dat ze niets te kort komen.

Er zijn altijd minimaal 2 vrijwilligers aanwezig en maximaal 6 tot 8 kinderen.

We zijn geen professionele opvang. Dat wil zeggen dat we bijvoorbeeld het verschonen van de kinderen overlaten aan de moeders.


Momenteel vangen we kinderen op op maandag- en woensdagochtend. Bij voldoende nieuwe vrijwilligers willen we ook op donderdag opvang gaan aanbieden.


Voor deze vacature is het wensenlijk dat je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar bent.


Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je het heel leuk vindt om op kleine kindjes te passen!


Heb je belangstelling, dan is het altijd mogelijk om een keertje voor proef mee te draaien.


Vacature coördinator speelkamer

Omdat we een extra dagdeel oppas willen aanbieden, zijn we op zoek naar iemand die de activiteiten van de speelkamer kan coördineren.

Je zorgt er voor dat er op iedere dag voldoende bezetting is, je werkt nieuwe vrijwilligers in en stuurt bij waar nodig. Je draait zelf regelmatig mee, zodat je goed op de hoogte bent van de gang van zaken.

Je zorgt ervoor dat de condities van de speelkamer optimaal zijn. Indien nodig onderneem je actie om het speelgoed te repareren of vernieuwen bijvoorbeeld. Je zorgt voor rust en regelmaat.

Af en toe organiseer je wat leuks, bijvoorbeeld een sinterklaasmiddag.

Je bent de contactpersoon namens de speelkamer voor het bestuur.


We zijn op zoek naar een vrijwilliger die veel affiniteit heeft met kleine kinderen en voor wie de coördinerende taken op het lijf zijn geschreven.

Zie ook de informatie bij de vacature vrijwilliger speelkamer.Bij Het Taalhuis voel je je thuis!


Copyright © All rights reserved