Bij Het Taalhuis wordt fietsles gegeven aan dames op woensdag van 09.30 uur tot 11.30 uur. Na de zomervakantie van 2022 start een gemengde groep op donderdagochtend.

 

Er wordt gewerkt met de methode “Ik leer fietsen” van de Fietsersbond. Theorieles is een vast onderdeel van het fietsprogramma. Als de cursist met goed gevolg de theorietoets heeft afgelegd en de praktijkroute veilig kan fietsen, wordt een diploma uitgereikt.

 

Op het terrein van Cultuurhuis Bovendonk kan men onder begeleiding leren fietsen. Als een cursist nog nooit heeft gefietst beginnen we met loopfietsen en wordt stap voor stap toegewerkt naar het moment dat de cursist echt zelfstandig kan fietsen. Als de technische vaardigheden voldoende zijn, gaan cursisten onder begeleiding van onze vrijwilligers de fietspaden op en Roosendaal ontdekken.


Blij met fietsen


Onze cursisten beginnen met oefenen op vouwfietsen met wegklapbare trappers. Daarna wordt de overstap gemaakt naar een kleine stadsfiets met handremmen. Helaas zijn dit soort fietsen tweedehands voor een redelijke prijs moeilijk verkrijgbaar.


Mocht u een van dit type fietsen weg willen doen, wilt u dan aan ons denken?


Kosten

& reglementen

Kinderoppas

van 6 maanden tot 4 jaar

Intake


De eerste stap naar de fietsles is het plannen van een intake gesprek. Tijdens dit gesprek worden je gegevens allemaal ingevoerd en vertelt coordinator Anita hoe het bij Het Taalhuis in zijn werk gaat.Voor iedere cursist is een WA (wettelijke aansprakelijkheids) verzekering verplicht.


Bij Het Taalhuis voel je je thuis!


Copyright © All rights reserved