Bij Het Taalhuis wordt fietsles gegeven op dinsdag en woensdag van 09.30 uur tot 11.30 uur. Dankzij een subsidie die we in juli 2023 toegewezen hebben gekregen, zijn de fietslessen dit schooljaar gratis. Cursisten zonder ervaring kunnen bij ons leren fietsen en ook mensen die het al wel eerder hebben geleerd, maar bijvoorbeeld nog niet vaardig zijn in het verkeer of wat angstig zijn, kunnen bij Het Taalhuis terecht.

 

Er wordt gewerkt met de methode “Ik leer fietsen” van de Fietsersbond. Theorieles is een vast onderdeel van het fietsprogramma. Als de cursist met goed gevolg de theorietoets heeft afgelegd en de praktijkroute veilig kan fietsen, wordt een diploma uitgereikt.

 

Op het terrein van Cultuurhuis Bovendonk kan men onder begeleiding leren fietsen. Als een cursist nog nooit heeft gefietst beginnen we met loopfietsen en wordt stap voor stap toegewerkt naar het moment dat de cursist echt zelfstandig kan fietsen. Als de technische vaardigheden voldoende zijn, gaan cursisten onder begeleiding van onze vrijwilligers de fietspaden op en Roosendaal ontdekken.


Aanmelden


Ook beginnen met fietsles? Neem contact op voor het inplannen van een proefles.

Een eigen fiets is niet nodig, we hebben voldoende oefenfietsen.

We raden platte schoenen aan, bijvoorbeeld sportschoenen. Van fietsen word je warm, dus niet al te dikke kleren aan doen.


Aanmelden kan via e-mail: fietsles@hettaalhuisroosendaal.nl

telefonisch of per whatsapp via: 06-229 45 901


Kosten

& reglementen

Kinderoppas

van 6 maanden tot 4 jaar

op woensdag

Blij met fietsen


Onze cursisten beginnen met oefenen op vouwfietsen met wegklapbare trappers. Daarna wordt de overstap gemaakt naar een kleine stadsfiets met handremmen. Helaas zijn dit soort fietsen tweedehands voor een redelijke prijs moeilijk verkrijgbaar.


Mocht u een van dit type fietsen weg willen doen, wilt u dan aan ons denken?
Voor iedere cursist is een WA (wettelijke aansprakelijkheids) verzekering verplicht.


Bij Het Taalhuis voel je je thuis!


Copyright © All rights reserved