Nieuws

24 juni 2020:


Het Taalhuis is momenteel gesloten vanwege de zomervakantie. Onze zomervakantie duurt tot eind augustus. In de eerste week van september gaan de docenten de lokalen voorbereiden en lesmaterialen uitzoeken om op maandag 7 september weer goed voorbereid met de lessen te starten.


Vorig jaar hebben we voor het eerst een inloop/inschrijfochtend gehouden voor mensen die geinteresseerd zijn in de lessen van het Taalhuis en/of zich in willen schrijven. Dit is heel goed bevallen, vandaar dat er op woensdag 2 september

weer een inloopochtend gehouden wordt van 10 tot 12 uur.

Er zullen meerdere vrijwilligsters aanwezig zijn om uitleg te geven over onze lessen en kunnen inschrijfformulieren ingevuld worden. Er zijn soms wachtlijsten, dus is het niet zeker dat alle dames die zich ingeschreven hebben per 7 september kunnen starten. Maar het is altijd beter om wel in te schrijven!


Door de Coronamaatregelen hebben wij in maart onze Speelkamer moeten sluiten. De eisen voor het schoonhouden van de ruimte en het speelgoed - en de kinderen - waren zo streng dat wij daar niet aan konden voldoen. Daar hebben we niet genoeg vrijwilligsters per ochtend voor. Hopelijk worden die eisen binnenkort versoepeld, zodat ook de Speelkamer per 7 september weer gebruikt kan worden.

3 juni 2020:


Het Taalhuis tijdens Coronatijd


De docenten van het Taalhuis zijn heel blij woensdag 10 juni, na een onderbreking van 3 maanden, weer te kunnen starten met taal- en fietslessen!

Voor de zomervakantie zullen er nog 5 taallessen gegeven worden ('s maandags en 's woensdags) en 3 fietslessen ('s woensdags).

De jaarlijkse feestelijke afsluiting van het lesjaar kan nu helaas niet plaatsvinden, omdat wij dan met een te grote groep mensen bij elkaar zouden zijn. De docenten zullen daarom ieder met hun groep tijdens de laatste les (woensdag 24 juni) het lesjaar passend afsluiten. Dit zal nog tijdens de les in de groepen besproken worden.Vanwege de huidige strenge hygienemaatregelen zal de Speelkamer de komende weken niet open zijn. Het veelvuldig schoonmaken van de ruimte en al het speelgoed, en de zorg voor de persoonlijke hygiene van de kinderen zou veel te veel tijd in beslag nemen.

Cursisten die gewend waren hun kind(eren) tot 4 jaar mee te nemen, zullen hierdoor - als zij geen andere vorm van oppas hebben - niet naar de taallessen kunnen komen. Er wordt nu gewerkt aan een nieuw protocol voor de Speelkamer, waardoor deze hopelijk na de zomervakantie weer open kan gaan.Wij hebben normaalgesproken een grote en enthousiaste groep docenten, maar door de Coronamaatregelen speelt opeens leeftijd een rol. Dit betekent dat diverse docenten, zeer tot hun ongenoegen, voorlopig niet voor de klas mogen staan, omdat zij 70 jaar of ouder zijn. Vervelend voor de cursisten, maar zeker zo vervelend voor de docenten. 

Om toch zoveel mogelijk cursisten de gelegenheid te geven de laatste weken les te volgen, hebben wij besloten de cursisten van de A2-groep bij de B1-groep te voegen. Dan kunnen zij alvast kennismaken met het volgende niveau. De overige groepen kunnen zelfstandig doorgaan, zij het soms in aangepaste vorm.Om te zorgen voor spreiding van de drukte in Cultuurhuis Bovendonk hebben wij de aanvangstijd aangepast:


om 09.30 uur starten de groepen Alfa, Beginners en A1; zij stoppen om 11.30 uur

om 09.45 uur starten de groepen A2/B1 en B2; zij stoppen om 11.45 uur. 

Cursisten die te vroeg komen, kunnen beneden wachten in het restaurant.Dames: houdt u alstublieft aan de geldende regels:

-afstand houden,

-handen extra wassen,

-hoesten/niezen in de elleboog,

-elkaar geen handen geven of elkaar omhelzen (hoe graag we dit ook zouden doen!),

-en natuurlijk bij ziekte niet naar Het Taalhuis komen.Mocht er op een later tijdstip nog nieuws zijn, dan wordt dit op deze pagina medegedeeld. Heel graag tot woensdag 10 juni!!